Değerler Eğitimi Aralık Ayı

Değerler Eğitimi Aralık Ayı "Yardımlaşma ve Dayanışma" Çalışmaları

25.12.2016 639

Toplum bireylerini birbirine kenetleyen, tek vücut yapan önemli değerlerimizden olan "Yardımlaşma ve Dayanışma" aslında bir ay içinde işlenecek etkinliklere sığdırılamayacak kadar önemli kavramlardır. Çünkü Yardımlaşma ve Dayanışma birey olmaktan uzak toplumsal açıdan düşünmeyi gerektiren, empati de isteyen değerlerdir.

Aralık ayı boyunca "Bu değerler öğrencilerin de zihninde nasıl yer edebilir ve somutlaştırılabilir?" diye düşünürken görsellerde de gördüğünüz "Anaokulumuza Oyuncak Kampanyası" düşüncesi gelişiverdi. Bu düşünce etrafında öğrencilere, öğretmenlere dönüldüğünde bir vakit herkes anaokulu öğrencisi olduğundan mıdır bilinmez güzel tepkiler alındı. El birliğiyle 13 Kasım Anaokulu´na ihtiyaçları doğrultusunda oyuncak temin ettik. Öğrenmenin en güzeli ve kalıcısı yaparak yaşayarak öğrenme olduğuna inanarak süreçte çocukları aktif kılmaya çalıştık ki mesajımız onların körpe zihinlerinde anlam bulsun. Böylece bu değerler yaşamlarında kılavuz olsun.

Bu kapsamda öğrenciler ve öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirici panolar da hazırlanmıştır.