Değerler Eğitimi Mart Ayı

Değerler Eğitimi Mart Ayı

"Doğruluk ve Tutarlıklık" konulu Mart Ayı Değerler Eğitimi Çalışmaları

19.03.2016 657

Okulumuzda Değerlerimi Yaşıyorum Projesi kapsamında Mart ayı "Doğruluk ve Tutarlılık" konulu çalışmalarımız hızla devam etmektedir. 

Tüm öğretmenler derse başlamadan önce veya ders bitiminde "Doğruluk ve Dürüstlük" konusuna vurgu yaparak konunun önemi vurgulamışlardır.

Konu ile ilgili kısa filmler öğrencilere izletilerek öğrencilerin bu konu hakkında görüşleri alınmıştır.

Konu ile ilgili "veli bülteni" hazırlanmıştır. Bu içerikte velilerin yalan söyleyen çocuklara nasıl davranması gerektiği konusunda psikiyatrlar tarafından verilen öneriler bulunmaktadır. Amaç, velileri bu konu hakkında bilinçlendirmektir. Hazırlanan veli bülteni öğrenci sayısınca çoğaltılıp öğrenciler vasıtasıyla velilere iletilmiştir.

Konu ile ilgili okulumuzda bulunan 4. Sınıflar da dâhil olmak üzere "Hikâye Tamamlama Yarışması" düzenlenmiştir. Yarım bırakılan hikâyeyi "Doğruluk ve Dürüstlük" kavramlarını göz önünde bulundurarak öğrencilerin tamamlanması istenmiştir. Yapılan yarışma sonucunda Türkçe öğretmenlerimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 4. sınıflardan (Dilan TÖREN) ve 8. sınıflardan (Hüseyin ÖZALP) 1. seçilmiştir. Ödülleri sabah töreninde öğrencilere verilmiştir. 

Ayın Erdemki öğrencisi ise 4. sınıflardan Mert AKKOYUN seçilmiştir. Ayın Erdemli Öğrencisi Değerler Ağacına ismini asmıştır.

Albümü görmek için lütfen tıklayınız... fotograf_galerisi_1456186.html