Değerler Eğitimi Şubat Ayı

Değerler Eğitimi Şubat Ayı "AZİM - ÇALIŞKANLIK – İNANÇ " Çalışmaları

02.03.2017 1510

Bu ay "Azim, Çalışkanlık, İnanç" gibi değerlerimizle ilgili farkındalık oluşturmak hedeflendi.Ünlü bir düşünürünüzün dediği gibi "Suyu düşünmek susuzluğu gidermez, odunu düşünmek insanı ısıtmaz" bu felsefe doğrultusunda insanın hedefleri için çaba harcaması gerektiği vurgulanmıştır.

1-    Değerlerimizi daha iyi ifade edebilmek için "Bir kimsede azim olmazsa" adlı bir sunum hazırlandı.

2-    5. Sınıf öğrencilerimizden Samet Şah Erdemiroğlu "Çalışkan Öğrenci" adlı şiiri okudu.

3-  "Hayatta başarılı olmak için üç şey gereklidir:Dikkat, intizam, çalışkanlık" demiştir Mevlana.

Azim, çalışkanlık ve inanca dair derlenen özlü sözler öğrencilerimiz tarafından sunuldu.

4-    5-E sınıfından Aslı Namlı adlı öğrencimiz "Çalışkan olmak" adlı şiiri okudu.

5-    "Uğraş, didin, düşün, ara, bul, koş, atıl, bağır. Durmak zamanı geçti, çalışmak zamanıdır" diye ne güzel söylemiştir Tevfik Fikret.           "Hayvanlar ve Çalışkan Olmak" adlı okuma parçası sunuldu.

6-    "Tek kollu şampiyon" adlı slayt gösterisi yapıldı.

7-    "Ders Çalışma ve Zeka" adlı metin dinleyicilerle paylaşıldı.

8-    Son olarak "Çok Çalışkan Olmalıyız" adlı şarkı hep birlikte söylenerek program sonlandırıldı.

9-    Ayrıca konu ilgili görsellerin yer aldığı panolar hazırlanmıştır.